Oktober 20, 2020

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Who See ft. Smoke Mardeljano - Ne bih se mijenja(RootsInSession remix)
  20. obletnica delovanja RootsInSession

   

   

  Pesem glasbenikov Who See in Smoke Mardeljano - Ne bih se mijenja je dobila reggae preobleko! 

   

  Za njuno 20. obletnico delovanja sta Pier in Fu, ki delujeta kot RootsInSession zavihala rokave in nadaljujeta z ustvarjenjem glasbe in remiksov. Po nedavni predelavi pesmi "Head Up" pod katero sta se v originalu podpisala SumeRR in Kumar, nam tokrat predstavljata še eno mednarodno sodelovanje. Tokrat sta obdelala in jo usmerila v reggae vode pesem "Ne Bih Se Mijenja", pri kateri sodelujeta Who See iz Črne gore in priznani beograjski raper Smoke Mardeljano.
  Originalna različica pesemi je bila izdana na albumu "Pamidore" leta 2017, pod katerega se je podpisal prej omenjeni Who See.


   

   

   

   

  RootsInSession sta zremiksala pesem Ne Bih Se Mijenja z eno od njunih reggae podlag in ji tako dala bolj sproščen pridih, kot nalašč za zadnje dni poletja v tem letu. Kot smo že počasi navajeni, je zadnje detajle uredil in masteriziral vodja FM Mastering Studia - Filip Motovunski.


  Vsem odpovedim festivalov in koncertov navkljub RootsInSession še enkrat več dokazujejo, da so pripravljeni podžgati katerokoli plesišče, takoj ko se končajo ukrepi in nadaljevati svojo 20 let trajajočo glasbeno pot še naprej. 

   

     Poslušajte "Ne Bih Se Mijenja":

  Spotify
  http://open.spotify.com/album/4DaSj8xGsk8PB5VmtjW2wP

  Itunes
  https://geo.itunes.apple.com/at/album/id1528738517?at=1l3v9Tx&app=itunes

  Google Play
  https://play.google.com/store/search?q=Ne%20bih%20se%20mijenja&c=music

  Tidal
  https://listen.tidal.com/album/152541097/track/152541098

  Soundcloud
  https://soundcloud.com/roots-in-session/who-see-ft-smoke-mardeljano-ne-bih-se-mijenja-rootsinsession-remix/s-MEcYXuNo05p

   

   

  Zasluge:

  besedila: Noyz, Dedduh, Smoke Mardeljano
  produkcija: RootsInSession Sound

  Aranžma: Petar Bajan - Pier, Tomislav Bulić – Fu
  glasba: Petar Bajan - Pier, Tomislav Bulić – Fu
  klaviature: Joseph Wheba
  bas: Peter Žnidaršič
  miks: Petar Bajan - Pier, Tomislav Bulić - FuSoundart.si Studio/ Ljubljana
  mastering: FM Mastering /Zagreb
  izdano za: RootsInSession Music
  datum izida: August 21, 2020

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  MURDA - Koneski & Jojo Gladstone je že navoljo na Bandcampu.

  Zagotovite si svojo kopijo!

  Podprite lokalne umetnike 🧡

   

    

   

   

  Nakup: http://tiny.cc/murdaBC

  V posluh: http://tiny.cc/murdaSC

   

  Po nedavnem sodelovanju s hrvaškim Homegrown Sound-om, najdejavnejša neodvisna slovenska dub založba Massive! Sound Records, vrača na prvotno pot promocije in predstavitvjo slovenskih ustvarjalcev in seveda sound system glasbe. Še enkrat več se vračajo s produkcijo, ki jo je ustvaril Koneski s katerim veliko sodelujejo in je tudi del Massive! družine.

  To je druga izdaja Massive!-a z vokalno podlago, kot tudi druga, kjer sodelujejo z mednarodnimi glasbeniki. Koneski je tokrat namreč združil moči z Jojo Gladstone-om, nizozemskim pevcem in pianistom, da bi ustvarili skladbo v rub-a-dub slogu 80-ih. Pravi oboževalci bodo opazili, da navdih za to prihaja od riddim genijev Sly & Robbie-ja.

   

   

  MURDA je poln reverba in »delaya« s poudarjenim »snare-om«, kar ustvarja specifično vzdušje, ki ga je Koneski izpilil do potankosti, kar je opazno skozi izdaje za Massive! založbo. V kombinaciji z gladkim vokalom Jojo-ja se le še poudari dramatična tenzija pesmi. Tako imenovana »verzija« sama bi bila več kot dovolj, toda sporočilo besedila, ki ga prinaša original, je zelo močno in morda bolj kot kdajkoli prej zelo relevantno, glede na vso situacijo širom sveta. Če ga želite slišati tako, kot sta si ga zamislila Koneski in Jojo, boste morali glasnost zvočnikov povečati do največje jakosti ali še bolje, poslušajte jo na najbližji sound system zabavi in uživajte v presiji, ki jo sama pesem ustvarja.

   

  Kot smo že povedali, ta izdaja prinaša originalno skladbo in verzijo, vendar pri Massive! zagotavljajo nadaljevanje projekta MURDA z nekaj več različicami v naslednjih mesecih od producentov, kot sta Green & Tall (Slo) in HomeGrown Sound (Cro).

   

  Zasluge:

   

  Spisal in zmešal: Domen Koneski

  Besedila in vokal: JoJo Gladstone

  Masterizacija: Daniel Grintal

  Dizajn: www.m7grafiks.si

  Opis: Reggae.Si

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  V Centru slovanskih kultur France Prešeren (bivši KUD) nastaja nov projekt, ki nosi ime Jah Club. Gre za serijo dogodkov s katerim želijo organizatorji prispevati svoj delež k soustvarjanju slovenske reggae scene. Za podrobnejše razlago kaj točno se pripravlja vam delimo zapis, ki so nam ga poslali organizatorji:

   

  V veliki potrebi po dobrih dogodkih smo postali žejni kvalitete v tej naši Reggae kulturi; zdaj se počutimo dolžne narediti nekaj za to čudovito Reggae glasbo zato smo se organizirali in se odločili sestaviti ter ustanoviti nekaj resnega.

  Ker sodelujemo z resno kvaliteto mišljeno na zdravo sporočilo besedil teh glasbenikov in njihovih glasbeno unikatnih instrumentalnih del smo dolžni zdaj tudi mi tako deliti pristno sporočilo ter ne-popačeno kvaliteto, točno tako, kakšno so nam dali.

  Moramo tudi priznati, da pri nas ego in denar nista na prvem mestu: zato denar zbran se vlaga v iste večere ter v bodoče večere za tuje glasbenike za katere bomo poskrbeli z najboljšim servisom, ker hočemo poslušati tudi veterane ter aktiviste od drugod...

   

  " Podprimo vsebino, če jo hočemo doživljati. "

   

   

   

  DOBRODOŠLI v prvo sezono JAH CLUB dogodkov !

   

  JAH CLUB - THE DUBWISE PRODUCTIVENESS

   

   

  Ker nam resnično pomeni ta pristna in prijetna glasba, katera spodbuja zdravo pamet, pozitivno druženje, domače vedenje, prelepe dišave, resne in vesele pesmi ter nam ponuja sveže ritme iz vseh časov Reggae gibanja ter mnogo več...

   

  JAH CLUB je posvečen izjemoma originalni in kvalitetni RASTA REGGAE in DUBWISE ROOTS glasbi tako, kot SKA-ju, STEPPER DUB-u, KING DANCE HALL-u ter JAMAICAN JAZZ-u.

   

  Zato vabljeni se pridužiti ter zaplesati ob veseli publiki slovenske reggae scene, ker je že čas, da resnično spet pokažemo kaj pomeni biti skupaj: plesati in družiti se v res dobri reggae družbi in glasbi, katero vam postrežejo od JAH CLUB-a skrbno izbrani selektorji s svežimi selekcijami, da bo več dobrega za vesele duše in družbe, katere se pridejo sprostiti in uživati.

   

   

  Zvočni MENU:

   

  DABBA ROOTS The Healing Sound

   

  JAH MESSENJAH Sound System

   

  RASLEVI - Roots and Culture

   

   

  " Zdrava glasba za ljudi od JAH-ja,

  da imamo nekaj vsi;

  tako, da je vesela vas. "

   

  Dogodek vam bomo predstavili z originalno svežimi vsebinami, katere bodo edino zdravo pamet spodbujale, ker si res ta boljše zaslužimo.

  Tako, da pripravimo se na POZITIVEN DOGODEK, kateri vas nima namena razočarati, ker prava reggae glasba je zdaj tu.

   

  Se vidimo, mir z vami.

   

  P.S. Zmaga Ljubezen

                                                             

  JAH CLUB

   

   

  Povezava do FB dogodka: https://www.facebook.com/events/280949439718196/

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  SUMERR je jamajška umetnica, ki se je pred kratkim predstavila z debitantskim albumom DOWNS DISTRICT. Tokrat nam predstavlja drum'n'bass remiks pesmi Head Up, skupaj s Kumarjem.
  Pevko smo vam na naših straneh že predstavljali, med drugim smo z njo opravili tudi intervju!

   

   
   

   

  Živimo v času, ko je fraza "Keep ya head up" (glavo pokonci), dobila globlji pomen, kot kadar koli poprej. Znani po svoji podpori mladim in skupnosti na splošno predstavljajo najnovejši projekt v seriji remiksov. Tokrat sta Pier in Fu, znana kot RootsInSession Soundsystem združila moči s prikupno SumeRR in Kumarjem, ki se ga mogoče spomnite, ko je pred leti nastopil v Ljubljani, takrat še kot član zasede Raggin Fyah. Perfektna kombinacija unikatnega glasu, po katerem slovi SumeRR in energije, ki krasi RootsInSession dvojec, vas bo nedvomno spravilo v dobro in plesno razpoloženje.

  Remiks se začne z originalnim uvodom, kjer SumeRR deli jasno sporočilo naj držimo glavo pokončno. Kratkemu uvodu sledi RootsInSession "drop" neposredno na drum'n'bass ritem, ki se nadaljuje z ukvirjenimi basovskimi linijami in nihanjem, medtem ko vokali SumeRR odmevajo v vaši glavi "Head Up, Head Up ..."

  Kitarske vložke je odigral Matej Huljev in s tem dodal pravšnjo mero kitarskih rifov k remiksu. Za masterizacijo je poskrbel Filip Motovunski v svojem studiu v Zagrebu. Internacionalno sodelovanje, ki le še dokazuje, zakaj sta se uspela RootsInSession uspela obdržati na sceni 20 let!

   

   

  Head Up remiks je namenjen vsem didžejem in selektorjem, ki radi mešajo različne zvrsti bas glasbe in podpirajo sound system kulturo. 


   

  zvrst: reggae/drum'n'bass

   

  založbal: VPAL Music

   

  datum izdaje: 26.6.2020

     Povezave:

  SumeRR
  www.facebook.com/SumeRRofficial/
  www.instagram.com/sumerrofficial/

  Kumar
  www.facebook.com/Kumarfyah/
  www.instagram.com/kumarfyah/

  VPAL Music
  https://vpalmusic.com
  www.facebook.com/VPALMusic
  www.instagram.com/vpalmusic

  Filip Motovunski
  www.facebook.com/fmmastering/
  www.facebook.com/filip.motovunski/
  www.facebook.com/fmmastering/

  Matej Huljev
  www.instagram.com/huljev/

  Tom Petruccelli (cover design)
  https://twitter.com/tompetruccelli
  www.instagram.com/tompetruccelli/

  RootsInSession
  www.facebook.com/RootsInSession/
  www.instagram.com/rootsinsession_sound/

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Ker so do nedavnega zabave visele v zraku in ni nihče vedel kdaj in kako, če sploh se bodo odvile kakšne, so se pri SeaSplash festivalu znašli po svoje. Tradicionalne "pre-partyje" so zamenjali za spletne streame. 

   

   

  V prvem uspešnem spletnem ogrevanju, za kar je poskrbel avstrijski DJ Diaz, so kot drugi na vrsto pršli pri Roots in Session Soundu, ki prihaja iz Slovenije. Roots in Session Sound, ki letos praznuje dvajseto obletnico delovanja, bo tudi nastopil na samem Seasplash festivalu, ki SE BO zgodil že čez slab mesec v Šibeniku. (16.-19.7.2020)


  Ambassador Stream z Roots in Session se bo odvil danes 17.6. ob 19.30 uri in ga bo možno spremljati tudi na našem Facebook profilu Reggae.Si, zato toplo vabljeni, da se vključite in se ogrejete za Seasplash festival, ki bo letos eden redkih v regiji, ki zagotovo bo! 

  Več o samem festivalu izveste na njihovi spletni strani http://seasplash-festival.com/, lahko pa kmalu pričakujete tudi kakšen zapis in predstavitev iz naše strani! 

  Se vidimo in slišimo danes ob 19.30 na Reggae.Si Facebook profilu  ------------>  https://www.facebook.com/Reggae.Si/


  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.