Maj 28, 2020

  Slovenija

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  Po original drum'n'bass verziji komada Zgrešen Klic, ki ga je DJ Zeds uvrstil na svoj prihajajoči Sladica 20 album, sta Pier in Fu namešala še poletno edicijo remixa Zgrešen Klic. Ta nas bo v bolj hiphop in reggae energiji popeljal v prihajajoče poletne dneve in vroče večere. V komadu se izmenjujejo sub-basovske linije in nasinkopirane kitare s prizvokom modernih trap elementov, česar smo pri RootsInSession že kar vajeni. Čeprav gre za remix, se Skova in Bereka tudi na tej verziji popolnoma ujameta kot bi šlo za še en original.

  Za ogrevanje na prihajajočo 20. obletnico delovanja RootsInSession, pa Pier in Fu pripravljata še več novih drum'n'bass remixov, s katerimi se spuščata v bolj international vode in sporočata, da če
  poletje ne bo pestro na plesiščih, naj bo vsaj na naših playlistah.

   

   

   

  Produkcija: RootsInSession Sound 

  Aranžma: Petar Bajan, Tomislav Bulić 

  Glasba: Petar Bajan, Tomislav Bulić, 

  Matej Huljev (kitara), Peter Žnidaršič (bas 

  kitara) 

  Besedilo: Vasja Vipotnik, Tomislav Bulić 

  Vokali: Vasja Vipotnik (Skova), Rebeka 

  Bogataj (Bereka) 

  Posneto in zmiksano: Petar Bajan, Ernest 

  Fejzić @ Soundart.si, Ljubljana 

  Mastering: Filip Motovunski @ FM 

  Mastering, Zagreb 

  Oblikovanje: Tom Petruccelli

   

  Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Potrjeni prvi nastopajoči za OverJam 2020: Morgan Heritage, Anthony B, Hempress Sativa in Collie Buddz

   

   

  OverJam International Reggae Festival nas je v preteklih dneh razveselil in objavil prve nosilce za letošnjo, že deveto edicijo festivala, ki se je zasidral v srca ljubiteljev reggae glasbe širom Evrope. Letos so ponovno malo priredili datum, in sicer bo OverJam 2020 potekal med 20. In 23. avgustom, na idilični lokaciji tolminskega Sotočja. 

  Vsi do sedaj napovedani glasbeniki bodo prvič nastopali na OverJamu. Z izjemo Anthony B-ja vsi tudi prvič v Sloveniji. Le - ta obljublja, da bo na odru pustil svojo značilno energijo, ki bo nedvomno zašibila marsikatera kolena prisotnih deklet. Če bo Anthony B poskrbel za dobro voljo pri ženskemu delu publike, pa bo Hempress Sativa s svojim glasom in stasom poskrbela za moški del. Grammy zmagovalci izpred parih let Morgan Heritage, nam bodo predstavili njihov najnovejši album Loyalty med tem, ko se bo Collie Buddz sploh prvič predstavil v kateri izmed držav na Balkanskem polotoku.

   

   

  Kot je v navadi, se bodo tudi letos zvrstili t.i. “Pre-partyji” širom Evrope. Lani ga v Sloveniji ni bilo, zato upamo, da letos nas razveselijo s kakšnim “domačim” dogodkom za ogrevanje! Prva OverJam Pre-Party zabava se je zgodila že 08.02.2020 v Italiji, naslednja bo že čez par dni v avstrijskem Innsbruck, od koder se seli nazaj v Italjo, kamor prideta celo Protoje in Lila Ike! Tudi letos je že dogovorjena zabava v Londonu in ne dvomimo, da bodo naznanili še kakšno!

   

  Festivalske vstopnice za OverJam 2020 so že na voljo preko njihove uradne spletne strani ----->  https://overjam.meetme.pro/event/checkout?show_id=1&ticket_id=13

  Trenutno še po ceni 105€, ki velja le do 18.8.2020 in vključuje kampiranje, tuše, polnjenje telefonov in vse administracijske stroške.

  Več informacij o festivalu si lahko poiščete na njihovih uradnih spletnih socialnih omrežjih ali na njihovi spletni strani!

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

   

   

  Februar je med privrženci jamajških ritmov znan tudi kot “Reggae Month”. Mesec, ko na Jamajki in po svetu slavijo mesec, ko so se rodili Dennis Brown, Tenor Saw, Horace Andy, Cutty Ranks, Bob Andy, Sidney Crooks, Bunny Rugs, Derrick Harriott, Spanner Banner in ob vseh drugih seveda tudi Bob Marley.

  “Reggae Month” se začne 1.2. z rojstnim ali bolje “earthstrong” dnevom princa reggae Dennis Brownom in seveda doseže svoj vrhunec 6.2., ko praznuje kralj Bob Marley. Tokratni dogodek ni posvečen njemu, temveč slavimo vse reggae glasbenike, ki so pustili neizbrisen pečat v reggae kulturi! Slavje bo potekalo v Sound System maniri, kjer boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji vinilnih plošč, jamajške produkcije in odlične reggae selekcije, za katero tokrat skrbita Ziggi Mastah (Dubtafari Sound) in The W!ld Citizen (Boris Sound System). Tokrat premierno v dvorani CSK tudi Boris Sound System.

   

   


  (Foto: Domen Hrovatin)

   

  Ziggi Mastah

   

  Ziggi je selektor, ki ne potrebuje neke posebne predstavitve. Na sceni je že tako dolgo, da ga lahko mirno okličemo za veterana. Njegova kolekcija vinilnih plošč je temu primerno z leti postala ogromna. Ko pa je govor o dubplate zbirki, pa najdete v njej imena, kakršna so Capleton, Sizzla, Protoje, Hempress Sativa, Horace Andy, Max Romeo, Anthony B, Tony Curtis, Prince Alla, John Holt, Luciano in lahko bi naštevali še zelo dolgo. Leta 1997 je ustanovil Dubtafari Sound pod imenom katerega je prepotoval lep del sveta. Nastopal je med drugim na Jamajki, Ameriki, Madagaskarju, Nizozemskem, Švici, kot tudi v vseh okoliških državah in širom Balkana. Je eden vidnejših domačih predstavnikov reggae kulture, katero pomaga soustvarjati že več kot 20 let. Organiziral je nešteto dogodkov, omeniti pa vseeno velja 10 konferenc in koncerte, kot so Protoje, Chezidek, Raggin Fyah, ... Znan je tudi po svojih papirčkih Ziggi Papers, ki razsvetljujejo vse prave ljubitelje zelenih substanc že skoraj tri desetletja.

   

   

  (Vir: www.polonakumelj.com)  The W!ld Citizen

   

  Selektor in producent, ki se je dokazal na različnih področjih. Kot del DubDiggerz ekipe je ustanovil založbo DeepEnd, ki je nanizala veliko uspehov in predstavila glasbenike, ki uspešno izdajajo svojo produkcijo pri vidnejših založbah v dubstep glasbeni industriji.

  The W!ld Citizen je tudi del Boris Sound System ekipe, kot tudi soustanovitelj platforme Massive!. V sklopu Massive! platforme soustvarja oddajo Massive! Selector’s Diary, kot tudi Massive! Sound Records glasbeno založbo, ki se lahko pohvali z več domačimi in tujimi izdajami. Tudi njega je pot vodila v tujino, bodisi kot del Boris ekipe, DubDiggerz ali enostavno kot The W!ld Citizen, ki ga vsi poznajo po njegovi ljubezni do bass glasbe.
  Reggae.Si vam skupaj z organizatorjem dogodka “Reggae Month Celebration” podarja zastonj vstopnice. Vse, kar morate storiti, je v original Facebook objavo označiti prijatelja/ico s katero, bi obiskali dogodek in se poklonili legendam reggae glasbe, ki so rojene v februarju. Več o nagradni igri izveste v pogojih spodaj.    

  Povezava do originalne Facebook objave ----> https://www.facebook.com/119770448166847/posts/1908088429335031/?sfnsn=mo
  Povezava do dogodka ----> https://www.facebook.com/events/506016630053374/

   

   

   

  PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE

  1. Splošne določbe 

  Organizator nagradne igre “Good Vibrations nagradna igra ”, je Reggae.Si, (v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 02. 02.2020 pa do vključno 06. 02. 2020. Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem. Vse informacije, ki jih uporabnik posreduje v igri, prejme organizator nagradne igre.

  2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

  V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18. let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri bodo sodelovali vsi, ki se pridružijo Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ ali pa so že pridruženi.

  3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev

  Vse kar morate storiti, je to da označite v Facebook dogodek Reggae Month Celebration, (ki se nahaja na tej Tukaj ----> https://www.facebook.com/events/506016630053374/, prijatelja/ico on mu/ji s tem omogočite, da sodeluje v žrebu. 

  V četrtek, 06.11.2019 23.59h se nagradna igra konča in v petek 07.11.2019 bomo razglasili  dva naključno izžrebanega nagrajenca/ko, ki bo prejel nagrado.

  Vsi sodelujoči se s sodelovanjem v aplikaciji strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim ste sodelovali v nagradni igri, na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/, in na spletni strani www.reggae.si

  4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad

  Vsi nagrajenci bodo objavljeni na Facebook stranihttps://www.facebook.com/Reggae.Si/. Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku petih (3) ur po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke :Facebook uporabniško ime, ime in priimek, email naslov.

  Posredovanje vseh teh podatkov na mail je pogoj za izročitev nagrade prejemniku.

  Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča. 

  Nagrade:

  2x 2 vstopnici + Ziggi papers

  6. Odgovornost

  Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi uporabnika oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.

  7. Pravila nagradne igre

  S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani https://www.facebook.com/Reggae.Si/ vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

  9. Varovanje osebnih podatkov

  Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre oz. neposrednega trženja.

   

   

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

   

  ROOTSINSESSION & FRIENDS PREDSTAVLJAJO:

   

  SOUL REBEL VIII. INNA SOUNDSYSTEM STYLE

   

  Tokratna, že osma ponovitev Soul Rebel večerov so tokrat vrača nazaj v Channel 0. Kot je v navadi, se ekipa Roots In Session vedno potrudi in ponudi nekaj novega. Novost, ki nam jo pripravljajo tokrat je njihov Sound System. Če smo lahko v preteklih edicijah naravnost uživali ob koncertih in glasbenih vložkih v živo, tokrat pridemo na vrsto tudi ljubitelji glasbe narejene za malo močnejša ozvočenja. Večer bo pretežno še vedno obarvan v Bob Marley temo, lahko bomo pa slišali tudi ostale roots reggae, rocksteady, dub, ska, grime, jungle in hip-hop uspešnice, ki vas bodo pripravile do plesanja vse do zore. Preverjeno!

   

   

   

   

  Tokrat so glavno vlogo poleg gostiteljev dobili lokalni selektorji. Za podporo se bodo za opremo pridružil kolektor/selektor #OhoRoho, ki je v preteklosti že razpesaval obiskovalce Soul Rebel večerov in kateri nikoli ne razočara s svojo striktno vinilnim izborom glasbe. Poleg njega bodo delali družbo in skrbeli za “nabrito” ozračje, kot bi se izrazil Pier, tudi LjubljanJah Vibes društvo. V njem sodelujejo in ustvarjajo Lion Shine, Mixxle in L.T. in znajo razgreti plesišče svojo raznoliko izbiro glasbe. 

  Kot smo omenili se vse skupaj dogaja v Channel 0 klubu na “Metelkovi” v Ljubljani. Vrata se odpro ob 23. uri, za vstopnico pa boste odšteli 8 Eur in kot v zahvalo za podporo prejeli še Snail papirčke, narejeno le za to priložnost. Kot, da to še nebi bilo zadosti, vas čaka noč po kateri si boste rekli ŠE! Preverjeno!

   

  Se vidimo na plesišču!


  Vse od dogodku-----> https://www.facebook.com/events/584069329092326/

  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.