Julij 06, 2020

  Novice

  Slovenija

  Ocena uporabnikov

  Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

  Rok Železnik - Željo

   

  Dvajset let od ustanovitve garažnega punk benda so Red Five Point Star znova navdušili domačo zvesto publiko, ki jih na črnobeli poti spremlja že desetletji.

   

   

  Najprej velja omeniti predskupino koncerta Super Action Heroes, ska-punk skupina iz Ljubljane, ki že od leta 2012 na svojevrsten način zabava občinstvo po celi Sloveniji in sosedni Avstriji. Njihov unikatni nastop zaznamujejo kostumi, ki so jim ostali od otroškega pustnega karnevala in jih niso nikakor znali bolje porabiti kakor, da se oblečejo v super junake in stopijo na oder. Njihov izrazito tretje-valski ska punk se je razlil po dvorani doma Svobode v Trbovljah in poskrbel za odlično ogrevanje pred tekmo.

  Člani RFPS so komajda prinesli svoje pivo na oder, ko se je dvorana že polnila z domačini, ki so v velikem številu prišli podpret svoje ljubljence - mešano publiko je sestavljala populacija starejših oboževalcev in mlajših fenov iz celotnega Zasavja.

  Obiskovalci smo imeli priložnost slišati celoten razpon njihove glasbe – od starih himen do novih pesmi, od ustaljenih tem trobil/pihal do jazz vložkov, od novincev na odru do prekaljenega mačka. Le-ta je prvi mož skupine Orlek, Vlado Poredoš, ki se je RFPS pridružil pri komadu iz tretjega albuma, »Nova Revolucija«. Občinstvo ga je glasno pozdravilo on pa je čestital skupini za zavidljivo kariero, ki se je večkrat križala s knap'n'rollom zagorske skupine. Kemija med obema frontmana je bila očitna še posebej med refrenom, ko je skupaj s dvorano zamigal tudi Vlado. Novinka na odru pa je bila tokrat pevka Maruša Zmrzlak, ki nam je s svojim prodornim vokalom z skupino predstavila komad »Sometimes«.

   

   

  Poleg že zdaj znanih govorov frontmana Uroša Grahka in njegovih šaljivih izmenjav s saksofonistom Maticem Titovškom, kjer res smešne točke z znano bobnarsko figuro osvetli Janez Levec, so tokrat med skladbo Changing Plans izvedli še kratko priredbo znane dalmatinske »Da te mogu pismom zvati«, na moje presenečanje, veliko zadovoljstvo in veselje. Prav tako so meni in mnogim večer popestrili z originalno izvedbo komada »Hangover Theme«, ki so ga zaključili v mambo stilu z odličnim sax solom. Med »Creatures« pa je svoje 5 minut slave dočakal tudi "ritem mašina" s svojimi prepoznavnimi sončnimi očali na obrazu, ki je z udarnim in tehnično brezhibnim solom pokazal, da še ni za staro šaro. Seveda ne morem mimo ostalih članov benda – pozavnist Boštjan Kerš in trobentač Sony Čevdek sta odlično dopolnila trobilsko/pihalno sekcijo, odigrala tudi kakšen solo in komade popestrila z back vokali. Basist Gašper Gantar in klaviaturist Janez Vratanar Roso pa sta nasprotno od slovenskih železnic znova poskrbela za točnost benda s svojo tehnično dovršeno, ampak z občutkom prepojeno igro in čeprav je »luč« večino časa na frontmanu, sem se večkrat zagledal v njune prečudovito možate, ampak nežne prste.

  Zadnji del koncerta je minil v durih/molih najbolj znanih skladb benda in z vokalno pomočjo občinstva, prepeval sem tudi sam. Višek je predstavljal akustični uvod v himno »Moj Živleje«, kjer je sleherni obiskovalec z glasnim vokalom prispeval k izredni energiji v dvorani in tako smo izjemen večer zaključili prav s skladbo, ki sem jo leta nazaj slišal prvič in tako spoznal Red Five Point Star.  Bend je s tem koncertom začel mini evropsko turnejo, ki je v polnem teku in polnih kozarcih zopet ponesla njihovo ime daleč po Evropi. Čeprav imam včasih občutek, da so v tujini bolj cenjeni kot doma, se vedno znova razveselim dejstva, da so koncertno še vedno zelo aktivni tudi pri nas, prav tako pa redno delajo na novem materialu in razvijanju svojega zvoka.

   

   

   

  Še na 20 let!

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Katrin Ž.

   

  V Slovenijo se 30. novembra s svežim albumom vrača electro dub zasedba Brain Damage!

   

   

   

  Martin Nathan se ponaša z dvajsetletno kariero in več kot dvanajstimi izdanimi albumi, poleg tega je eden izmed pionirjev dub scene v Franciji. Zasedbo je dvanajst let dopolnjeval Raphael Talis, s katerim sta svoje prve hite ustvarjala pod založbo Hammerbass, preden sta se leta 2006 pridružila založbi Jarring Effects.

   


  (vir:Uradni Facebook)


   

  Sodelovala sta z ustvarjalci kot so Alpha & Omega, Zion Train, Black Sifichi in drugimi, ter vseskozi podirala meje žanra in ga nadgradila v nekaj unikatnega. Po tem ko je Talis zapustil duo je Nathan nadaljeval z Brain Damage v svoji, drugačni smeri, ki se vrača nazaj h koreninam njegovega najljubšega UK-Jamaican Dub stila, kar je potrdil predvsem z realizacijo projekta Talk The Talk / Walk The Walk, pri katerem je sodeloval z ikonami kot so Andy Horace, Wili Williams, Winston McAnuff, Kiddus I in Michael Ras. V letu 2017 je sodeloval z glavnim pevcem skupine Groundation, katere vodilna sila je Harrison Stafford že od leta 1998, in nastal je album Liberation Time.   

  Njegovo ustvarjanje se konstantno spreminja in nadgrajuje, ter vztrajno ostaja relevantno kljub konstantno spreminjajoči-se sceni. Njegov štirinajsti album, ki je izšel 19. oktobra je kot vedno nekaj drugačnega. V kombinaciji digitalnega in tradicionalnega se mešajo latino, prirejeni low-fidelity ritmi, ki poudarjajo surove in vpadljive tekste. Ima vse sestavine za nov, “vesoljski” album, ki govori o kontrastu med kulturnimi bogastvi in vsakodnevnih življenjskih krutostih Kolumbije.

   

   

  V okviru skoraj tri mesece dolge turneje po Evropi se bo ikonični Brain Damage 30.11. ustavil tudi v Sloveniji, natančneje v Kranju, kjer nas zagotovo čaka prava glasben poslastica!  Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/500518700433386/

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Več kot 50 NASTPAJOČIH v 6 KLUBIH na Metelkovi!


  dnbkonf

   

  Piše se 10. leto, ko bomo priča tradicionalnemu konferenčnemu snidenju slovenskih kolektivov, DJ-jev, producentov in MC-jev, ki ustvarjajo glasbo hitrega sosledja bobnov, ojačanih z nizkimi tresočimi bas linijami, na kratko povedano »drum’n’bass«.

   

  V soboto, 27. 10. 2018,  bo ljubljanski AKC Metelkova Mesto, v šestih klubih naredil prostor ter se za eno noč spremenil v mesto D'n'B glasbe! Dogodek Drum and Bass Konferenca je namenjen razvoju in širjenju D'n'B kulture na področju Slovenije ter predvsem druženju ljubiteljev samega žanra. Vse to z razlogom, da glasbo spozna čim večje število ljudi, tako starih kot tudi tistih mlajših. Zagotovo pa boste prišli na svoj račun vsi ljubitelji D'n'B glasbe ter sorodnih žanrov saj je lista nastopajočih res ogromna, poskrbeli pa so tudi za scenografijo in vizualizacije! No, tudi reggae ter jungle navdušenci bodo tam našli svoj prostor. Žanra sta namreč prispevala vsak svoj del k razvoju glasbe, ki jo poznamo pod imenom "drum and bass"! Najbolj reggae obarvani bodo na letošnji konferenci skoraj zagotovo našli svoj prostor v klubu Gromka. A če bi vam predstavljali vseh več kot petdeset, boste verjetno na koncu zaradi dolgega branja dogodek zamudili, zato je najbolje, da si pregledate spodnjo listo kar sami, obiščite pa tudi uradno Facebook stran dogodka - TUKAJ!

   

  Kratka fotogalerija lanskega dogajanja na "jungle floor"! Foto: Maša Gojić

   

   

  Deseta, jubilejna konferenca nas bo presenetila tako kot se za obletnico spodobi!

  Jubilejno udejstvovanje bodo v 6 klubih z nami ovekovečili:

  | Gala Hala |

  - Precius + Miller The Killer 
  - Contagious w MC Cheeba 
  - Beyond Stereo: JAMirko / Damaris / Maya / Jose
  - Borka (Code.EP) 
  - Riba (Frag::ments)
  - Bakto (Code.EP)
  - Dado

  - VJ GANGL
  - VJ MAJ VIRANT

  | Channel Zero |

  - HELAHIRN LIVE! 
  - Matzole / Dahow / MC Max Powa (Elektrofolp)
  - Sunneh (Frag::ments) 
  - Adam (Illusion Art) 
  - Paranoid / Spade / Tsunami (Illegal kru) 
  - Spencah / Dominus Diaboli (Bass Fighters)

  - VJ 5237
  - vj MESEC

  | MIZART |

  - Aniline (Bass Fighters)
  - Lenokaj / StixX / Tom Biz (b2b), Able (L.S.T.)
  - Sofa kru (Srbija )
  - DJ FrenkyBoy (Hrvaška)
  - Zannax / Stranier / Sub Tera / Fake ID (Intensity Musik) 
  - Krokz
  - Zvook 
  - Necropsy

  | Klub Gromka, AKC Metelkova mesto |

  - Cookie (VibeDepartment Kru) 
  - Freedom Fighterssound
  - Erma (Vibe Department Kru) 
  - LionShine (LjubljanJah Vibes) 
  - Hose (Illegal kru) 
  - KriptØnite (Bass Fighters)
  - W. G. (Vibe Department Kru)
  - Dj L.T. (LjubljanJah Vibes)

  - VJ PERIKLEA
  - VJ Dimension

  | Klub Tiffany |

  - Rak3ta
  - 2 Green
  - Klepetz / Dub_Tone / Fitipaldi (d:light)
  - Trdee / MidAir (LiquiFi)
  - DJ Chinami and DJ kAIA (Flirt with dirt)Nova Zelandija / Velika Britanija

  - VJ MTKA VISUAL TIM

  | Klub Monokel |

  - Bushee / Kian (Gonobeats)
  - Armin.KU
  - Wubsonik / Danaja / Fornax (Underground pulse) 
  - Theejay/ Wooga (Bass Fighters) 
  - Mixxle (VibeDepartment Kru)

  ***Pridružujemo si pravico do spremembe PAKETKA nastopajočih! ;)

  ------------------------------------------------------------------------------------
  VSTOPNICE:

  Predprodaja na linku spodaj (omejeno število vstopnic po 15€!):

  SLO:
  https://www.on-parole.com/si/shop/view/drum-n-bass-konferenca-ljubljana-27-10-2018-ticket
  ENG:
  https://www.on-parole.com/shop/view/drum-n-bass-konferenca-ljubljana-27-10-2018-ticket

  ------------------------------------------------------------------------------------

  KONFERENČNI PAKETKI:

  CENIK:

  1. KICK – KARTA + RIZLE + BADGE = 17
  2. HEAR BASS – KARTA + KOMPILACIJA = 23
  3. FEEL BASS – KARTA + MAJICA = 25
  4. HEAR DROP – KARTA + RIZLE + BADGE + KOMPILACIJA = 25
  5. FEEL DROP – KARTA + RIZLE + BADGE + MAJICA = 27
  6. DUBLE DROP – KARTA + RIZLE + BADGE + KOMPILACIJA + MAJICA + BRISAČKA GRATIS! + RUZAK GRATIS! = 35

  CENA PAKETKOV SE DVIGUJE V SKLADU Z DVIGOM CENE VSTOPNICE, TRENUTNA CENA (do srede, 24.10.2018) VSTOPNICE JE 15 EUR.

  Konferenčni paketek rezervirate na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

  V zadevo napiši: DNBK rezervacija / Navedi ime, priimek in letnico rojstva ter zaporedno številko paketka. En e-mail pomeni eno rezervacijo!

  POMEMBNO: v primeru, da naročaš paketke, ki vsebujejo majico - pod zaporedno številko 3. FEEL BASS, 5. FEEL DROP in 6. DOUBLE DROP nujno napiši še številko majice (ženske S, M, L in moške S, M, L, XL in XXL) ter BARVO MAJICE: zelena ali črna! Majice so standardnih velikosti.

  ------------------------------------------------------------------------------------

  CENIK KONFERENČNIH PAKETKOV BREZ VSTOPNIC:

  1. KICK – RIZLE + BADGE = 2
  2. HEAR BASS – KOMPILACIJA = 8
  3. FEEL BASS – MAJICA = 10
  4. HEAR DROP – RIZLE + BADGE + KOMPILACIJA = 10
  5. FEEL DROP – RIZLE + BADGE + MAJICA = 12
  6. DUBLE DROP – RIZLE + BADGE + KOMPILACIJA + MAJICA + BRISAČKA GRATIS! + RUZAK GRATIS! = 20

  ------------------------------------------------------------------------------------

  Rezervacija konferenčnih paketkov poteka le do 26.10.2018, do 9 ure zjutraj!

  Rezervirane konferenčne paketke pa boste lahko prevzeli, 27.10.2018, od 18:00 do 21:00 na prodajnem mestu na Metelkovi pred Galo Halo.
  Po 21:00 prevzem rezerviranih konferenčnih paketkov ne bo več možno. Hvala za razumevanje.

  Slovenija
  Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

  Ekipa MASSIVE! se vrača na Dub Lab!

   

  Po več kot letu dni in nepozabni zabavi, ko je ekipa MASSIVE!, podkrepljena z Boris Sound Systemom, gositla enega bolj prepoznavnih producentov novodobne t. i. digital produkcije Narama, se vračajo z novo zabavo v sklopu petkovih Dub Labov. Tokrat iz Velike Britanije prihaja Higher Meditation!

   

  555

   

  Ekipa MASSIVE! si je v kratkem času uspela priboriti zaupanje in svoje sledilce s svojimi kvalitetnim delom. Bodisi naj bodo to "spontanke", ko na vrat na nos postavijo "Borisa" v Lepi Žogi, do koncertov, novoustanovljene založbe, do pravih dubwise seans, ki jih ponavadi priredijo prav v sodelovanju z Boris Sound Systemom. Tokrat se le te obetajo malo bolj pogosto in za začetek "zimske" sezone se vračajo v Channel 0, tudi tokrat podkrepljeni z Boris Sound Systemom.

   

   

  Higher Meditation

  Higher Meditation, znan tudi kot Young Addis morda ni zveneče ime, ki bi vam prižgal žarnico "iz prve" v glavi. A, da njegovo glasbo vrtijo imena kot so Iration Steppazh, King Shiloh, Channel 1,... pove pravemu ljubitelju Sound Sytem kulture več kot dovolj! Če še omenimo, da se izobražuje in deluje v Vibronics Studiu pod pokroviteljstvom legendarnega Steve Vibronicsa, mislimo, da doda zadosti h kredibilnosti producenta in le dokazuje, za kako talentiranega glasbenika gre.

   

   

  Higher Meditation se je sicer rodil v Franciji, a težnja in želja delovanja v dub industriji ga je peljala v obljubljeno deželo vsakeg dub fanatika, Veliko Britanijo. Potem, ko je v otroštvu igral bas kitaro in saksofon, je že pri svojih 16. odkril svojo pravo strast, dub glasbo. Tam je našel zatočišče v prej omenjenem Vibronics Studiu, kjer mu je sam Steve Vibronics pustil v uporabo svoj studio med vikendi, ko ni bilo nobenega tam. Njegova prva izdaja datira v leto 2016 za Skank o'clock založbo in do danes je izdal 4 projekte, zadnje dve izdaji celo za svojo lastno založbo. Prav tako je naredil svoj Sound System, ki ga je poimenoval po sebi.

   

  Poleg Higher Meditation-a bo isto noč prav tako nastopal talentirani slovenski producent Koneski. Producent ki se je podpisal prod prvenec Massive! Sound record založbo z EP-jem The Story of Dying Sun. V zadnjem času je postregel z veliko lastne produkcije in ne dvomimo, da ima še veliko za pokazati!

   

   

  Če imate radi Sound System kulturo, težke base prežete z efekti, skoraj militantne stepperz koračnice, potem je Dubwise MASSIVE! with Higher Meditation zabava, ki je ne smete zamuditi! Se vidimo v petek 26.10.2018 na posebnem Dub Labu in na Boris Sound System masaži.  © 2018 Reggae.si. All Rights Reserved. Designed By Marcel Šalej
  Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.