thewet(Vir: Grega Valančič Photography

 

THeWET je škofjeloška skupina, ki jo sestavljajo Marko Štibelj, Matic Žagar, Martin Doljak in Vid Vraničar. Glasbeno ustvarjajo že več kot deset let. V tem času pa so si nabrali veliko odrskih in studijskih izkušenj, kar se opazi tudi v njihovih nastopih. V svojih besedilih radi pokažejo družbeno kritičnost, sproščenost in mladostno brezbrižnost, ne manjka pa tudi humorja, domišljije in seveda ljubezni. Preigravajo svojo različico funk, raggea, ska kot tudi hard rock glasbe. 

"Žanrsko se nočemo omejevati, ker vedno radi poskušamo nove stvari, da damo poslušalcu nekaj novega in drugačnega."

 

 

 V letu 2016 so izdali prvenec Trip to Boston, ki so ga sami posneli in izdali v samozaložbi. Po prvencu so izdali tri nove pesmi, prvi funkovsko orientiran Funkolač nato je sledil skajevsko/raggaejevski Blue Lizard, z letošnjim marcem pa so zanetili Požar na Kidričevi, kakor se tudi imenuje njihova pesem.

Že prav kmalu pa sledi izdaja novega reggae obarvane pesmi, katero vam bomo že ta teden predstavili tudi na naših straneh.

 

 

 

"Ker smo člani skupine THeWET prijatelji že od malega so naši koncerti polni smeha, dinamike,pozitivne energije in glasbe, ki se dotakne vsakega na svoj način."
 

Vse o skupini pa na spodnjih povezavah:

https://www.thewet9.com/

https://www.facebook.com/thewet9/

https://www.instagram.com/thewet9/

https://www.youtube.com/channel/UCWgU2ON9K-mxAxxdS4_Yxnw